با توجه به این که در کارخانه‌های صنایع غذایی و دارویی استفاده از تجهیزات تخصصی امری ضروری است، ما در این مقاله به بررسی اتصالات فلنجی و وکیوم و کاربرد این ابزارهای کارآمد می‌‎پردازیم.

یکی از مهم‌ترین ابزارها در سیستم لوله‌کشی کارخانه‌های مواد غذایی و دارویی اتصالات فلنجی و وکیوم است. شما با کنترل کامل این ابزارها می‌توانید از عملکرد بهتر، کیفیت ثابت و ایمنی مواد غذایی و همچنین کاهش اثرات زیست‌ محیطی لذت ببرید.

فلنج خلا و وکیوم

فلنج خلا و وکیوم

فلنج خلا، فلنجی است در انتهای لوله که برای اتصال محفظه‌های خلا، لوله و پمپ‌های خلا به یکدیگر به کار می‌روند. فلنج‌های خلا برای کاربردهای علمی، صنعتی و دارویی استفاده می‌شوند تا به قطعات مختلف تجهیزات اجازه تعامل از طریق اتصالات فیزیکی و نگهداری خلا، نظارت و دستکاری از خارج از محفظه را بدهند. چندین استاندارد فلنج با تفاوت در فشار نهایی، اندازه و سهولت اتصال وجود دارد.

انواع فلنج‌های مشابه توسط سازندگان و سازمان‌های استاندارد مختلف با نام‌های متفاوتی نامیده می‌شوند. فضایی که در آن هیچ ماده‌ای نباشد را وکیوم گویند وقتی محیطی خالی از فشار هوا باشد به آن محیط خلا یا وکیوم را نسبت می‌دهیم. داشتن این فضا برای صنایع غذایی و دارویی بسیار مهم است. سیستم‌های وکیومی با به‌ حداقل‌ رساندن فشار هوا محیط خلا را به وجود می‌آورند. برای به‌ دست‌ آوردن این محیط‌ها نیاز به استفاده درست از اتصالات فلنجی و وکیوم داریم.

طیف فلنج‌ها و اتصالات آن‌ها از فولاد ضدزنگ باکیفیت بالا تولید می‌شود. فلنج‌ها از یک گیره آلومینیومی با یک بست بال‌دار درست شده‌اند که امکان جداسازی مکرر را بدون ابزار فراهم می‌کند. آب‌بندی خلا با اعمال فشار یکنواخت توسط گیره روی سطح 15 درجه فلنج ایجاد می‌شود. هنگامی که اتصالات باید در دمای بالا کار یا پخت شوند ممکن است از مواد آب‌بندی پیشرفته مانند آلومینیوم یا مس استفاده شود.

انواع اتصالات فلنجی و وکیوم

انواع اتصالات فلنجی و وکیوم

انواع لوله‌ها و اتصالات بهداشتی و استانداردهایی که استفاده از آن‌ها را تنظیم می‌کنند در طول سال‌ها با آزمایش و بهبود تکامل‌ یافته‌اند. در نتیجه امروزه تنوع زیادی از لوله‌کشی و استانداردهای بهداشتی در کارخانه‌های مواد غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید  اتصالات جوشی

فولاد ضدزنگ، رایج‌ترین ماده مورد استفاده در اتصالات فلنجی و وکیوم است. این فلز دارای مزیت هزینه معقول، مقاومت در برابر خوردگی و دوام خیلی بالا نسبت به سایر موارد است. بطور کلی، در اتصالات فلنجی و وکیوم، هر چه درجه بالاتر باشد، مقاومت در برابر خوردگی بهتر است.

انواع این اتصالات با توجه ‌به ویژگی‌های آن‌ها تقسیم‌بندی می‌شوند این ویژگی‌ها عبارتند از: محیط و نوع تاسیسات و کاربرد آن‌ها و فرآورده تولید شده توسط کارخانه. از انواع اتصالات فلنجی و وکیوم می‌توان به شیرهای پروانه‌ای در صنایع غذایی، واشرها، زانویی استیل مورد استفاده در شرکت‌های غذایی و شیرهای یکطرفه اشاره کرد.

کاربرد اتصالات فلنجی و وکیوم

کاربرد اتصالات فلنجی و وکیوم

فلنج‌ها و اتصالات آن‌ها، لوله‌ها را در سیستم‌ها به هم متصل می‌کنند. اتصالات، اجزای بسیاری را پوشش می‌دهند که شیلنگ‌ها و لوله‌ها را برای پیکربندی‌های درون خطی، افست، چند پورت را به همدیگر نصب می‌کنند. اجزای متداول که اغلب همراه فلنج‌ها و اتصالات خلا قرار می‌گیرند، دریچه‌های دید، درپوش‌های دسترسی، تسمه‌های آداپتور شیشه به فلز، درهای دسترسی و جداکننده‌ها هستند.

هر محصولی کاربرد خاص خودش را دارد. اما کاربردهای عمومی اتصالات فلنجی و وکیوم، عبارتند از:

1) اتصال لوله‌های استیل به یکدیگر
2) اتصال لوله‌ها به مخازن
3) اتصال لوله‌ها به شیرآلات ابزار دقیق
4) اتصالات لوله‌ها به ورودی‌ها و خروجی‌ها
5) نگهداشتن خرطومی‌ها توسط بست‌ها
6) تنظیم فشار با شیرهای پروانه‌ای استیل
7) انتقال جریان با خط مستقیم توسط شیرهای یکطرفه

در آخر

برای این که سیستم‌های خلا عملکرد مکش پایدار قابل ‌اطمینانی را ارائه دهند، اتصالات لوله باید سفتی طولانی‌ مدت را حتی در خلا بالا تضمین کنند. بسته به نوع محیط، قطعات فولاد ضدزنگ، آلومینیوم یا شیشه موردنیاز را مطابق با استانداردهای بالا برای اتصالات فلنج ارائه می‌دهند.

تصالات انعطاف‌پذیر موردنیاز را می‌توان به‌ راحتی تهیه کرد. در جایی که شیرهای دیسکی یا توپی برای کنترل یا استخراج موردنیاز هستند، سیستم‌های مختلفی در دسترس است. فلنج‌های خلا با عملکرد مکانیکی می‌توانند به‌عنوان ابزارهای خلا مقاوم در برابر خوردگی استفاده شوند.

بیشتر بخوانید  اتصالات فلنجی kf

از آنجا که الزامات ویژه‌ای برای اجزای مورداستفاده در زمینه تولید مواد غذایی اعمال می‌شود، شرکت‌ها باید اعلامیه‌های انطباق مربوطه ایمنی را برای کاربران تضمین کنند. اتصالات فلنجی و وکیوم، مطابق با استانداردهای بالا که در ابتدا برای صنایع لبنی توسعه‌ یافته بود، امروزه در بسیاری از موارد صنایع غذایی و همچنین صنعت نوشیدنی و دارویی استفاده می‌شود.